torsdag 1 februari 2007

Hemma alla tre


Under denna vecka har mannen bara jobbat i måndags. Resten av veckan är han sjukskriven. Trots att han är sjuk och att det är synd om älsklingen, så njuter jag av att få ha honom hemma hela dagarna. Det är sällan vi är tillsammans så här länge, antingen är han på jobb, resande fot eller så är jag bortrest med lillknodden. Nu passar vi på att njuta av varandra och av den lediga tid vi plötsligt har fått tillsammans.

Att tillbringa tid tillsammans behöver inte betyda bio, middag för två, flera timmars shoppingrunda eller någonting annat som görs utanför hemmet, utan för oss är det njutbart att bara få umgås vi båda efter att knodden somnat. Vi kurar ihop oss i soffan, äter en bit kvällsmat, kollar på film, eller så sitter vi i köket och diskuterar. Jag föredrar nästan det sistnämnda. Att diskutera. Det hinner vi inte så ofta med på vardagarna, kvällarna är korta och timmarna försvinner fortare än man tror med alla bestyr som berör lillknodden. Även om vi båda är trötta efter en slitsam dag kan det vara härligt att sitta ned en stund och samla tankarna, berätta om dagen eller bara lufta sina tankar.

För ett förhållande är småbarnstiden ytterst ansträngande och det gäller att vårda kärleken och uppmärksamma sin partner trots tröttheten och tidsbristen. En kram, några snälla ord, ett leende eller ett gulligt sms är små saker som förstärker förhållandet. Nu ska jag passa på och krama på mannen lite innan knodden vaknar från sin eftermiddagstupplur.

Bild:Google

Inga kommentarer: