måndag 25 juni 2007

Köpcenter

I dag tog vi en runda i ett köpcentrum nära huvudstaden. Det är inte ofta vi går omkring och shoppar loss i ett stort köpcentrum numera. Det kan tyckas att dessa stora platser där många butiker samlas skulle vara ypperliga ställen för barnfamiljer. Och till en viss grad är de det ju - stora parkeringsplatser, breda gångar i affärerna, härligt sval luft, allt samlat på en och samma plats osv osv.

Men det som är ett stort minus är följande grejer:

- alldeles för få skötrum. Ska alla hundratals ungar samsas om några enstaka rum där man kan amma och byta blöja i fred?

- restauranger som inte fattar att skaffa många barnstolar. I den restaurang där vi valde att äta lunch fanns det hela två matstolar. Och två barnfamiljer hann precis glida in i restaurangen innan oss, så gissa om vi fick matstol. Nix.

Förra sommaren då sonen endast drack mjölk, min mjölk, kunde jag irritera mig till vansinne på planeringen av köpcenter. Varför kan de inte planera några fler barnrum och varför inte ett stort rum fyllt av stolar där föräldrar kan mata sina barn i lugn och ro.

Inga kommentarer: