fredag 5 januari 2007

Äntligen helg!

Skönt att det är helg igen. Jag älskar fredagkväll, ok, nu är jag ju hemma alla dagar med pojken, men det är ändå någonting speciellt med fredag. Man är vid gott mod och ser framemot några lediga dagar. Man kanske planerar in en shoppingtur, ett biobesök, en krogrunda med några goda vänner eller så är man kanske bara hemma och myser. Vilken tur att det finns lediga dagar i veckan, även om de borde vara fler tycker jag! ;)

Vi har inga särskilda planer denna helg. När man har barn är det inte så lätt att tajma in en massa program heller. Barnet måste äta, sova, bytas på, leka och allt igen från början. Ett litet barn orkar dessutom bara vara vaket i två tre timmar sedan är det dags för en tupplur igen. Man kan ju försöka pricka så att barnet sover medan man shoppar tex. Så försökte vi göra förra helgen, men sonen blev störd av allt oljud som finns i ett köpcenter så han vägrade sova och satt i sin vagn och kollade in folk. Så kan man ju också göra i och för sig, men mamma och pappa kunde inte riktigt shoppa i lugn och ro då!

Vi skall åtminstone inviga den nya kärran som inhandlades idag till halva priset. Den är lätt att fälla ihop och ta med sig i bilen. En stor vagn är meckig att få ner i bilen. Speciellt om man ska göra det ensam med en gråtande bebis! Det sedvanliga, veckostädningen, borde också göras i helgen. Blä för det. Det är ju mycket mer kul att umgås med familj och vänner!

Ha en trevlig helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Detta kanske låter lite ihåligt med tanke på att det kommer från en pedant ;) men jag tror trots det att när man gammal och mätt på livet ligger på sin dödsbädd så är det inte det välstädade hemmet man minns utan alla fina stunder med nära och kära.

Städa lite lagom med andra ord. ;)

En mamma babblar sa...

Matilda: Du har så rätt! :)