söndag 16 december 2007

Förberedelser

Har bakat saffransskorpor ikväll för första gången i mitt liv och jädrans vad goda de blev! De är nu i ugnen över natten för att torka, men jag var så klart tvungen att nappa två hörnbitar för att se om jag hade lyckats med bakverket och jag blev positivt överraskad. Riktigt mumsiga. Det kommer antagligen att bli en plåt skorpor att baka varje kväll fram till helgen, men det gör inget för jag älskar att baka och dessa kan man veva ihop på max tio minuter. Superenkelt. De här kommer att bli en perfekt julklapp för dem som redan har allt. En flaska vin till och det är en garanterat lyckad present.

Nu ska jag återgå till att slå in några julklappar som jag köpte idag. Igår sträckte jag ryggen när jag skulle lyfta sonen och har plågats sedan dess med grym värk i ryggen. Ibland är den ok, ibland kan jag inte gå rakt ens. Vi har råkat ut för den ena tråkigheten efter den andra. Sonen har ju varit förkyld x antal gånger i höst, sambon har fortfarande ont i sin vrickade fot och jag har ryggskott. Yes alltså!

4 kommentarer:

Rebeccas.se sa...

Jag har också bakat saffransskorpor, fast inte ikväll. Kommer vara en del av några julkorgar jag ska ge bort. Supergoda, och lätta att baka!

En mamma babblar sa...

Rebeccas: Jag håller med, de var mycket lätta att göra och så fina att ge bort till jul. Jag bakade igår kakskorpor med choklad, men jag måste säga att saffransskorporna är godare! Ska baka en sats till idag.

Anonym sa...

nami nami-det låter jättegott !! Och ovanligt!?

hoppas det reder ut sig det där med ryggen nu då... =/

kramizar

En mamma babblar sa...

satuelisa: Ja, min rygg är nästan bra nu.

Här är en länk till ett recept på saffransskorpor, om det var det du undrade över?

http://recept.nu/1.124222/leila_lindholm/bullar/mammas_supergoda_saffransskorpor

Ha en god jul! Kram :-)